Εκδόσεις University Studio PRess, Θεσσαλονίκη 1998, isbn 960-12-0636-1
Το βιβλίο του καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. απευθύνεται σε ευρύ φάσμα αποδεκτών, αποτελούμενο από τους φοιτητές των Πολυτεχνικών Σχολών, του μηχανικούς και τους κατασκευαστές κτιριακών έργων, αλλά και τους χρήστες των κτιρίων. Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει πληθώρα στοιχείων που σχετίζονται με την τοιχοποιία και παρουσιάζει ευρύτερο ενδιαφέρον αφού, «η ιστορία του ανθρώπου είναι η ιστορία της αρχιτεκτονικής που συμβαδίζει με την ιστορία της τοιχοποιίας.»
Η πλίνθος είναι το αρχαιότερο δομικό υλικό και κατασκευάστηκε πριν από 10.000 χρόνια. Για χιλιάδες χρόνια οι πλίνθοι και οι πέτρες αποτέλεσαν το βασικό δομικό υλικό, τόσο για φθαρτά και εφήμερα δομήματα όσο και για τα θαυμαστά τέχνεργα που έχουν επιζήσει μέχρι τις μέρες μας. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πληροφορίες και ιστορική ανασκόπηση όλων των μορφών της τοιχοποιίας. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις τοιχοποιίες από τεχνητούς λίθους καθώς και στις σχετιζόμενες με αυτές τεχνολογίες (κονιάματα, επιχρίσματα κτλ.). Η παράθεση των πληροφοριών είναι εξαντλητική και περιλαμβάνονται όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα κτιριοδομικά χαρακτηριστικά της τοιχοποιίας, όπως: η θερμομόνωση, η ηχομόνωση, η υγρομόνωση και η πυροπροστασία. Μεγάλο μέρος του βιβλίου αφιερώνεται και στη μηχανική της τοιχοποιίας, ένα γνωστικό αντικείμενο με μεγάλη διεθνή βιβλιογραφική παρουσία, αλλά πενιχρότατη ελληνική αντίστοιχη.
Το βιβλίο, πέραν των παραπάνω πληροφοριών, είναι και ένα χρήσιμο πρακτικό εγχειρίδιο, αφού περιλαμβάνει μεγάλο πλήθος «μυστικών» και κανόνων καλής πρακτικής για όλες τις τεχνικές και τις τεχνολογίες που σχετίζονται με το αντικείμενο που διαπραγματεύεται. Το μεγάλο πλήθος των φωτογραφιών και των επεξηγηματικών σχεδιαγραμμάτων επαυξάνει την κατανοησιμότητα του κειμένου και παρέχει πρόσθετες πληροφορίες.
Ένα μικρό ψεγάδι, που θα μπορούσε κάποιος να επιχειρήσει να του προσάψει, είναι η έλλειψη ευρετηρίου και γλωσσάριου, που όμως περνά απαρατήρητο εξαιτίας της εκτεταμένης παράθεσης των Περιεχομένων.